dimecres, 5 de novembre del 2008

Ha guanyat Obama


Un raig d' esperança il·lumina els EUA: el Partit Demòcrata ha guanyat les eleccions presidencials i legislatives després de les encara inconcluses eleccions celebrades durant el dia d' avui. A falta de tancar els col·legis electorals de la Costa del Pacífic podem arribar a una primera conclusió: ha estat una victòria contundent, però no la demolidora que més d' un periòdic estatal esperava. A vegades escriure més amb el cor que amb el cap pot jugar males passades.
De fet,- i a falta de confirmar la possible pérdua d' Arizona o Colorado, cosa que significaria una variació en la tendéncia al vot al Mitjà Oest cara als pròxims anys-  John McCain no ha fet el ridícul, ni molt menys . S' ha vist perjudicat per la crisi inmobiliària imperant al país, que ha afectat predominantment el llatins, la capa més humil de la població amb dret a vot i tradicional feu sociològic republicà. Per aquí se' ns podrà explicar, en gran part, la seva derrota: pel mal moment econòmic que viu la nació. 
Això i la brillant campanya del senador Obama, el seu discurs seré, optimista i distés. Veurem en què queda tot plegat, perqué tal com va dir Hillary Clinton " una cosa són les promeses per escalar la muntanya de les primàries i l' altra la muntanya del Govern, que ens poden fer estavellar contra les nostres muntanyes particulars".  
Confiem en l' habilitat del nou President dels EUA per sortejar-les.
Moltes gràcies.
bernatjofreibonet@yahoo.es 

4 comentaris:

Magí Moranta ha dit...

No és: Partit dels Socialistes de Mallorca-Entesa Nacionalista

sinó: Partit Socialista de Mallorca-Entesa Nacionalista

i la web és: www.psm-entesa.cat

gràcies

Pw....i lo de que no és una victòria rotunda....

Bernat Jofre i Bonet ha dit...

No és una victòria rotunda, no és el que s' esperaven, ni molt manco. No hi ha landslide: no arriben a 7 mil·lions de vots de diferéncia en vot popular, A tu t' obceca - com a molts europeus .- el 340 a 160, els compromissaris. I dieu. carai, quin festival. Però Magí, sàpigues que per valorar l' abast real d' un resultat l' únic que s' ha de mirar el percentatge de vots emesos. Això és l' únic que és objectiu. Si als EUA compta una altra cosa, ja són figues d' un altre paner. Però no és una victòria rotunda: en masses estats Obama ha guanyat per menys del 5 % dels vots. Ho sento, però dades en mà, no és rotund. Respectable, sí. Rotund, abassegador, mai.

Bernat Jofre i Bonet ha dit...

7% en total. i just. no, no és rotund.

Magí Moranta ha dit...

Vatuadell Jofre que n'ets de caparrut!!!!