diumenge, 11 de gener del 2009

Un boicot desafortunat


Probablement clamaré en solitari. Del cert sé que em guanyaré incomprensió diversa. Pero trobo un error majúscul que un partit al govern o membres molt rellevants d' aquest donin suport al boicot a productes o patents provinents d' Israel.

Mirin, per l' experiència que un comença a tenir - 40 anys comença a ser un temps prudencial - en aquests tipus d' accions solen acabar pagant justos per pecadors. No sé si els pròcers de l' esquerra balear han pensat que justament els qui primer acaben pagant les conseqüéncies d' aquestes benintencionades accions són els membres de la classe treballadora israeliana. De veritat no sé si ho havien cavil·lat bé.

Fent un paralel·lisme no tant desafortunat com alguns voldrien, potser alguns se'n recordaran del boicot als productes catalans que impulsà la més rància dreta espanyola. Més d' un ciutadà català va perdre el seu lloc de feina per aquella feta. I moltes empreses del cava no han aconseguit recuperar-se encara del cop. Sé que no és el mateix. Sé que una cosa és un desafortunat atac i l' altra un texte legislatiu. Ho sé perfectament.

Però el que sí sé - i crec que molts dels qui promouen el boicot ignoren - és que a diverses empreses israelianes ja hi ha capital espanyol. Català, per més inri. I que un possible boicot a certes marques suposaria posar en perill centenars de llocs de feina de la classe treballadora catalana i espanyola.

Potser - tan sols potser - ens ho hauriem de pensar dues vegades, abans de signar segons què.

Moltes gràcies i Shalom, o dit d' una altra manera, que la Pau sia amb tots vosaltres. Amb els cristians, amb els jueus i amb els palestins.

bernatjofreibonet@yahoo.es