diumenge, 16 de novembre del 2008

Palma. el repte.


Dia 22 de novembre es celebra al Parc Bit l' assemblea fundacional de la nova Associació Socialista de Palma. És una bona notícia, doncs feia falta acabar amb tot els períodes congressuals en que es trobava immers el Partit a Palma, Ciutat com m' agrada dir-li.
I és que cinc mesos de congressos - i els que s' han esmerçat per preparar-los - podrien haver deixat un tant esgotat el PSIB a la capital de Mallorca. Endemés toca començar a treballar, amb il·lusió per Palma, amb un objectiu clar: superar els 11 regidors socialistes que ara són a Cort. Han de ser més, és un objectiu legítim i per això és necessari un enfortiment clar del Partit al lloc on ja viuen més de la meitat dels habitants de l'Illa. La ciutat ha fet un salt important: ja no és aquella tranquil·la capital de províncies on quasi mai passava res. Ara és una urbs moderna i cada cop més gran, amb unes necessitats poblacionals creixents - la taxa de nouvinguts augmenta dia a dia, provocant no pocs  problemes d' integració i socio-laborals - que tan sols un Ajuntament amb unes idees clares però amb recursos suficients pot afrontar dignament.
No obstant serà un procés llarg i difícil, no extint d' alguna estira-i -arronsa  - segur que les haurem de patir, en tot procés de canvi d' organigrama passen aquestes coses - entre Agrupacions. La conversió d' aquestes, fins ara amb poder polític a Agrupacions de Districte obre un horitzó de major implementació o acció al territori, o això es creu. Ara bé, aquesta conversió s' haurà de fer amb generositat, amb esperit d' equip. És del que es tracta, de fer un grup humà més competitiu per assolir majors fites, no de tocar l' estructura perqué sí. Aquest és el repte.
Crec - i aquesta és opinió compartida per més d' un i una - que la reforma de l' Agrupació Socialista de Palma hauria de ser més agosarada. I és que s' hauria de començar a pensar com personalitzar més el tamany d' algunes Agrupacions de Districte de Ciutat per fer-les més operatives, més funcionals, més properes al ciutadà. D' això Pericles en digué la Homomensura, és a dir la construcció de les "polis" gregues a mida de l' home. Altres partits amb llarga tradició a la ciutat - i gran incardinació social, per cert - ja treballen en aquesta direcció, i és que les grans escales mai han estat bones en política, com a norma general. El ciutadà vol contacte i cos a cos, no llunyania. 
Així doncs, pensem-ho:  Ciutat  -  el nostre repte- , bé s' ho val.
Moltes gràcies.
bernatjofreibonet@yahoo.es