dimarts, 11 de novembre del 2008

L' hora d' Europa

No sé si els companys en són conscients o no, però les eleccions europees són a la vora, ben a la vora. I aquí no sentim molt de soroll, molt de preparatius, precisament.
Ja em direu que les europees són un tipus d' eleccions on moltes coses es decideixen a fora, que les candidatures donen poc joc car la circumscripció electoral és única a nivell nacional i això impedeix doncs fer una llista "d' aquí".... Que en definitiva les europees són unes eleccions un tant llunyanes i abstractes pel ciutadà, molt més motivat potser per les autonòmiques i encara més per les locals, on sí creu que es juga molts més interessos que a Brussel·les... 
Doncs bé, els socialistes haurien de lluitar contra aquesta falsa creença i absolut mite : a cada legislatura que passa els euro diputats dirimeixen moltes més qüestions que acaben afectant al ciutadà que un diputat autonòmic a hores d' ara . Amb tot el respecte i admiració que pugui tenir pels parlamentaris autonòmics que fan la seva tasca a dia d' avui. Però que ningú s' enfadi: les lleis que decideixen  i aproven aquests estan fetes i adaptades sobre normatives comunitàries. El seu treball - digne treball, alerta - no s' explicaria sense la feina i les decisions d' aquells representants dels diferents partits europeus que es reuneixen dos cops al mes a Estrasburg o a la capital de Bèlgica.  Voldria aclarir que quan hom diu "dos cop al mes" vol dir dos períodes de sessions de 4 dies cadascun més els seus respectius dies de preparació en comissions i delegacions, que això de la Política europea és més difícil del que sembla a primera vista....No és anar a votar el que diu el partit i fer feina de camp, no. És fer feina a nivell ideològic, sectorial i després diplomàtica car no sempre els interessos dels membres d' una mateixa comissió van en el mateix sentit: no opinarà el mateix sobre reglamentació hotelera un diputat belga que un altre d' espanyol, per exemple. I s' hauran de posar d' acord. Vull dir amb això que la feina d' euro diputat ens hauria de merèixer tot el nostre respecte, admiració i per tant hauria de comptar amb tot el nostre reconeixement possible. I reconeixement vol dir feina. 
Per tant demanaria una certa tensió, una certa musculació al PSIB en aquest afer.No per tenir la Comunitat Autònoma, els diferents Consells i els Ajuntaments més importants de les Illes o per haver fet un gran paper a les Eleccions Generals d' enguany hem acabat de fer els deures: manca Europa.
Perquè  Europa, amics i amigues, és tant important - o més - que tot l' aconseguit anteriorment, que evidentment és molt, ningú ho discuteix.
Moltes gràcies
bernatjofreibonet@yahoo.es